Jump to content

Az átváltozás királya

2015. 04. 05. 09:05

Vannak olyan állatok, amelyek érdekes átváltozásokra képesek. A békák fejlődése is egy ilyen átváltozás, bár most nem erről lesz szó ez esetben. Ez a béka mást tud.

Az Andok esőerdeiben él egy olyan béka, amelyet 2009-ben fedeztek fel, és még alig sikerült néhány példányt befogni belőlük. Miért különleges ez a békafaj?Olyan átváltozásra képes, amelyen csak ámulunk. Az apró, 2,5 centiméteres állat tudja változtatni a külsejét. A kaméleonok képesek bőrük színének változtatására, de ez más. Ez az apró béka bőrszövet-átalakulást képes produkálni, ezzel változtatva külsejét.

Egy tanulmányban londoni tudósok beszámolnak az apró, zöldes színű békáról, amely 5 perc leforgása alatt képes megváltoztatni külsejét. Az érdes felület simává válhat. Ezzel a módszerrel profi szintűre fejlesztette a béka a környezetéhez való alkalmazkodását.

A Pristimantis mutabilis faj éjszaka aktív. Fákon él, éles hangon kommunikál, amely szintén egy érdekesség a békák között.

Ecuador gyakori faja ez a béka, mégis alig tudtak még befogni ebből a kétéltűből példányokat, mert olyan ember által megközelíthetetlen helyen élnek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: youtube.com)