Jump to content

Dél-amerikai medence

2015. 04. 21. 16:05

Ha egy akváriumban a halak és a növények minden életfeltétele teljesül, akkor megfelelő életet biztosíthatunk állatainak. Ha a mesterséges körülmény hasonlít a természetes élőhelyhez, akkor biotóp akváriumról beszélünk.

A biotóp akvárium lényegében olyan, mintha a természetből egy szeletet kiragadtunk volna, és azt otthonunkban tartanánk.
A dél-amerikai halak tartása a legáltalánosabb akvaristák körében. Dél-Amerika területén, a trópusi esőerdők igazán bő vizű folyókat, tavakat rejtenek, ahol bőséges a táplálék, de a fény nehezen hatol a vízfelszín alá. A vízbe hulló falevelekből kioldódnak a kémiai anyagok, amitől sötét színűvé válik a víz.

Vagyis ha dél-amerikai halakat tartunk akváriumunkban, akkor ennek megfelelő vízminőséget kell biztosítani ahhoz, hogy halaink szépségüket igazán megmutassák. Ezt humin savakkal savanyított vízzel érhetjük el.

Az akvárium aljára szórjunk sódert, vagy bazalt zúzalékoz, és tőzegen átszűrt vízzel engedjük fel. Dekorációként fagyökerek, vagy boltban vásárolható mű gyökerek, fák vásárolhatók. Ezeket természetesen ki kell főzni használat előtt. De hasonló az eljárás akkor is, ha szabadból hozott faágat akarunk az akváriumba belehelyezni. Nagyon strapabíró a fűzfa ága, mert nem rohad el, nem penészedik.

Azonos igényű növények betelepítése a legcélszerűbb, és azok olyanok legyenek, ami a dél-amerikai biotóp medence életfeltételeihez leginkább hasonlít.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: akvakertesz.hu)