Jump to content

Kígyóból kígyó

2015. 05. 28. 16:00

A cicák szeretik meglepni gazdijukat félholt, holt prédaállattal. Egy Korfun élő család is ilyen meglepetést kapott cicájuktól.


A macska a teraszra, az ajtó elé helyezte diadalittasan zsákmányát, amellyel minden áron dicsekedni szeretett volna gazdájának. Valóban meglepetést okozott, de a házaspár férfi tagja látta, hogy a kígyó, a zsákmány már nem él. Hagyta a teraszon, majd később eltakarítja az elpusztult kígyót.

A feleség azonban sikítozva rohant a férjéhez, hogy a kígyó nem is pusztult el. Mint kiderült, a négycsíkos sikló már elpusztult, de gyomrának tartalma, egy ostrosikló még életben volt és épp az életéért küzdött.

A kígyók a fejüknél fogva nyelik le áldozataikat, hiszen akkor áll olyan módon a préda lába, hogy a testéhez simul, vagyis le tudja nyelni. Bár az ostorsikló esetében nincsen szó lábakról, mégis fejénél szokta lenyelni egy másik kígyó. Ezek szerint nem minden esetben, és ez volt ennek a példánynak a szerencséje, mert különben megfulladt volna. A kis sikló valamilyen oknál fogva mégis a farkánál fogva került a másik kígyó étlapjára.

Az, hogy ez a sikló megmenekült nem csak ennek köszönhető, hanem annak, hogy a macska éppen akkor kapta el a zsákmányoló kígyót, amikor lenyelte a kisebb siklót. Ha ugyanis működésbe lép a gyomorsav, hamar elpusztult volna a kis kígyó.

Így aztán minden az ostorsiklónak kedvezett.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)