Jump to content

A szökevény keresése

2015. 07. 05. 16:00

A terráriumnak fedettnek kell lennie ahhoz, hogy hüllőinket biztos helyen tudjuk. Mégis előfordul, hogy kiszöknek. Mit tegyünk ilyen esetben?

Első körben meg kell arról bizonyosodni, hogy nem csak a terrárium egy olyan pontján bújtak el, amit azonnal nem fedezünk fel. A gyíkok és kígyók szeretnek a vizes edények alá elrejtőzni, vagy bebújnak a növények közé. Nem kell azonnal kétségbe esni. Finoman mozgassuk át a terrárium minden olyan zugát, amely a szemünk elől rejtve van. Emeld meg a növényeket, a vizes tálat, búvóhelyeket.

Ha nem találod az állatot a terráriumban, akkor a következő keresési hely a terrárium közelében van. Főleg a rejtett zugokban kell keresned, ott, ahová zseblámpával kell bevilágítani. Mozgasd ki a bútorokat. A hüllők kedvelik a meleget, úgyhogy ha a terrárium a földhöz közel van és melegítő is van benne, akkor lehet, hogy a terrárium közelében bújt meg.

Ha így sem találod, akkor csak reménykedni lehet, hogy a házban marad és nem szabadult ki onnan.

Ha megtaláltad hüllőd újdonsült rejtekhelyét, akkor csukj be minden nyílászárót a szobában. Legalább onnan ne jusson ki. helyezz ki a szoba közepére lámpákat, vizes edényt és ételt is. Ez már elég csábító lehet a hüllőd számára, hogy kicsalogassa a zugból. Nagy türelemjáték, de kénytelen vagy kivárni hüllőd megjelenését.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)