Jump to content

Tücsök koma lesz a lakoma

2015. 07. 09. 10:00

Akiknek olyan kedvence van, amelyet tücsökkel is lehet táplálni, annak ismerős lehet a táplálékállat tartásával kapcsolatos teendő.

 

Meddig életképesek? Hogy lehet azokat úgy tartani, hogy minél tovább életben maradjanak?

Általában zacskóban kapjuk a „kimért porciónyi” tücsköt az állatkereskedésben. Ám ez a megoldás csak addig jó, amíg haza nem érünk. Otthon terráriumban, fedett műanyag dobozban, nagyobb befőttes üvegben érdemes a tücsköket tartani, méghozzá szobahőmérsékleten.

Ahhoz, hogy minél tovább életben maradjanak, és élő eleségként tudjuk kedvencünknek felkínálni, vízre és táplálékra van szükségük. A lédús zöldség is megteszi.

Egyáltalán nem ajánlatos a megvásárolt mennyiségű tücsköt a zsákmányoló állatunk számára betenni, ugyanis amikor a kedvencünk alszik, a tápláléknak szánt tücskök csúnyán megsebesíthetik, megrághatják azt. Csak annyi tücsköt adjunk az állatunknak, amit valószínűleg el is fogyaszt.

Amennyiben kifejlett tücsköket szereztünk be, számíthatunk éji muzsikára, ugyanis ciripelni fognak.

Tartásuknak egy másik alternatívája, hogy a hűtőben biztosítunk egy kis zugot, ahová a műanyag, zárt, szellőző lyukakkal ellátott dobozban akár 30 tücsköt is hibernálhatunk. Mivel leáll az anyagcseréjük, így nincs szükségük élelemre, vízre. Nem ciripelnek, nem szaporodnak, és akár 7-10 napig is tárolhatjuk.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)