Jump to content

A daganatos hal csodás felépülése

2016. 06. 01. 07:00

Teljesen természetesnek vesszük, hogy ha cicánk vagy kutyánk megbetegszik, akkor állatorvoshoz visszük. Beteg aranyhallal ezt már nem biztos, hogy megcsináljuk.

Minden velünk élő állat esetében bekövetkezhet nem várt állapotromlás, betegség. Némelyeken könnyebb a betegség jeleit is megállapítani, míg más állatoknál nem olyan egyértelmű. A halak furcsa viselkedése és mozgása, külső megjelenése utalhat arra, hogy valami nincs rendben vele. Egy öt éves hal esetében a betegség nagyon is egyértelműen megmutatta magát. Az angol család akváriumában éldegélt már jó ideje az aranyhal, amelynek hátán egyre inkább kitüremkedett egy daganat. A házaspár annyira ragaszkodott halához, hogy elvitték állatorvoshoz, hátha tud valamit tenni a szakember kedvencükkel. Nem ez az egyetlen állat, amivel a család együtt él, éppen ezért számít minden élet. Körülöttük él még kutya, macska papagáj és sündisznó is.

Az orvos azt javasolta, hogy távolítsák el a daganatot. A beavatkozásért nem kis pénzt fizettek. Mások hagyták volna, hogy a természet elvégezze a dolgát, de a brit család fizetett a műtétért közel 100 ezer fontnak megfelelő fontot. A műtét mindig kockázattal jár, így az aranyhal esetében is megtörtént az, amitől tartottak, leállt a szíve. Szerencsére azonban sikerült újraéleszteni, és még a tumort is eltávolította az orvos.

Mondhatni, hogy az aranyhal élete öt év után újrakezdődött, fel is gyógyult és tovább élvezheti a gondos gazdik szeretetét.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)