Jump to content

Nappal aktív a törpe gekkó

2016. 07. 05. 07:00

Egyre többen tartanak olyan egzotikus állatokat, mint a kígyók, kétéltűek. Mások megrémülnek az ilyen állatoktól, de mindig van egy kis réteg, akik rajonganak az ilyen különleges jószágokért.

Az az állat a közkedveltebb, amelyik akkor aktív, amikor mi is. Az éjjel aktív állatok életéből majdcsak kimaradunk, mert mi éppen alszunk. A törpe gekkó azonban nappal aktív, éjszaka pihen ő is, mint mi. Ez az aprócska, csupán 5 centiméteres gekkó ízeltlábúakkal táplálkozik. Kedveli a szárazságot. Természetesen szüksége van a folyadékra, hogy pótolni tudja a nedvességet, de életfeltétele a meleg.

A 45 literes terrárium már ideális több törpe gekkó tartására is. Ez a fajta nem tud kimászni az üvegfalon, ugyanis karmok vannak az ujjai végén.

A terráriumba homokos aljzat szükséges, mert azon hamar zsákmányul ejtheti a rovarokat. Pozsgás növényekkel érdemes betelepíteni a helyét, és ahhoz, hogy a nappali 28 fokot valamint az éjszakai 24 fokot biztosítani lehessen, 50W-os infralámpát kell üzemeltetni. Azért, mert kedveli a meleget, még szükséges naponta friss vizet biztosítani számára.

Mivel maga a törpe gekkó is kicsi, így nagyjából 2 mm-es csótánnyal, tücsökkel, lisztkukaccal érdemes megkínálni, és vitaminport is kell használni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)