Jump to content

Óriásvarangy falatokkal kínálják a helyieket

2016. 11. 17. 07:00

A békacomb, mint étel valóban létezik, Ausztráliában pedig ennél jóval tovább mentek. Óriásvarangyból készítenek kolbászt.

Mielőtt még teljesen megrettennénk, nem emberi fogyasztásra készítik a falatokat, hanem a varánuszok és más állatok elrettentése érdekében. Néhány állatfaj egyede és a varánuszok is elfogyasztják az óriásvarangyot, csakhogy ez számukra halálos. A varangy bőre mérget termel, így a megevése halállal jár.

Az óriásvarangy invazív faj, az őslakos állatoknak nem volt még ideje megtanulni, hogy a varangy halálos számukra. Az 1900-as években telepítették a varangyokat Ausztráliába azért, hogy a nádbogarakat irtsák, amelyek a cukornádat dézsmálták. A terv visszájára sült el, a békák elszaporodtak az egész kontinensen. A hatóságok speciális bedobással megtanítják az állatoknak, hogy ne is fogyasszák ezt a fajt. A varangy egyes részei csak rosszullétet okoznak, így azokból kolbászt készítenek azokból. A vadonban kihelyezve a célállatok elfogyasztják a tálalt falatokat, amelytől kellemetlen rosszullét fogja csak hatalmába keríteni, de nem halnak bele. Nagy valószínűséggel egy életre megjegyzik a mérgező béka szagát és messziről el fogják kerülni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)