Jump to content

Nem láttunk még mindent a víz alatt

2016. 11. 23. 20:00

Hányszor gondoltunk már arra, hogy de jó lenne belelátni a másik agyába. Amikor kíváncsiak vagyunk valaki véleményére, hogy mit gondol rólunk, másról, de valami miatt mégsem tudjuk meg. Nos, van egy hal, amelyiknek bele lehet látni az agyába.

Bizarr látványt nyújt az a mélytengeri hal, amelyiknek fejébe a szó szoros értelmében bepillantást nyerhetünk. Azaz csak nyerhetnénk, ha olyam mindennapi emberi tevékenység lenne a mélytengeri világba lemerülni. Számtalan bizarr lény él odalent, a Hordószemű hal (Macropinna microstoma) egyik ezen különleges, idegenszerű élőlénynek.

A nagyjából 10-15 cm nagyságú hal nem a méretével, hanem a kinézetével ejt ámulatba. Nem tűnik annyira félelmetesnek a látvány, de ha megtudod, hogy a feje elülső részén, a szája feletti két dudor valójában nem a hal szeme, hanem az orra. A szemei igazából a zöldes színű, folyadékkal teli hólyagok. A zöld pigmentek a gyenge fényt is képesek elnyelni.

A mélytengeri hal medúzákkal és halakkal táplálkozik. Mint sok más mélyben élő fajról, a hordószemű halról is kevés adatunk van.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)