Jump to content

Na, ki van itt?

2017. 01. 14. 08:00

Amíg legtöbben a négylábú, szőrös, édes ábrázatú emlősökért rajongunk, mások inkább terráriumban gondozzák kedvencüket. A királysikló is egy ilyen kedvenc lehetett, amíg el nem szökött.

A szökött állatok igyekeznek olyan helyre elhúzódni, ahol szabadon és biztonságban élhetik az életüket. Egy nő éppen saját otthonában volt, amikor benyitott a fürdőszobába, de amilyen gyorsan bement, annál gyorsabban lépett is vissza. A fürdője padlóján ugyanis egy kígyót pillantott meg. Mint az emberek nagy többsége, ösztönösen megijedt az állattól, rácsukta az ajtót, majd értesítette a tűzoltókat, hogy szabadítsák meg a hüllőtől.

A nő úgy gondolta, hogy ha már egy kígyó van a lakásában, akkor az legalább zárt helyen van. Csakhogy a kígyónak nem okozott nehézséget kijutni onnan az ajtó alatt, így amikor megérkezett a segítség, akkor a kígyó keresésére kellett menni. Akkor még az sem volt ismert, hogy a hüllő mérges-e vagy sem.

Az állatot megtalálták, és egy kígyó szakértőhöz került, ő állapította meg, hogy egy ártalmatlan királysiklóról van szó. A gazdát viszont nem sikerült megtalálni. A legvalószínűbb magyarázat az állat lakáson belüli feltűnésére az, hogy a szennyvízhálózaton keresztül jutott be a nő lakásába.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)