Jump to content

Tetovált hal

2017. 05. 18. 07:00

Az emberek színes mintákkal már a régi korokban is díszítették bőrüket, amely maradandó alkotássá vált testükön. Ma is divat a tetoválás, de állatokon is?

Micsoda meglepetést okozhatott az fogás, amely halak között az egyik kitűnt a sok közül. nem méretével tűnt ám ki a sokaságból, hanem tetoválásaival.

A Fülöp-szegetek közelében lévő halászok ugyanis kifogtak egy olyan halat, amelynek pikkelyein nem a fény csillant meg, hanem növények, betűk, alakzatok mintái.

Valószínűleg a te fejedben is az fordul meg első kérdésként, hogy hogyan kerülhetett a hal testére tetoválás? A halat kifogó halászok és más emberek éppen így gondolkodtak. Sorra születtek az elképzelések. Az egyik szerint a halat éppúgy kifogták már egyszer, mint most, csakhogy akkor visszaengedték a vízbe, némi minta ellátása után. Mások azt a választ tartják inkább egyértelműnek, hogy a hal testén lévő mintával ellátott anyag tapadhatott a halra, és az maradt meg a hal testén.

Bármelyik is igaz, vagy legyen egészen más a hal mintáinak története, természetesen szóba kerültek a tengeri istenek is, akik a hal mintájával akarnak figyelmeztetni valamire.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | photo.cover-images.com/képek)