Jump to content

Különleges terráriumi lakó a botsáska

2017. 10. 02. 07:00

A legáltalánosabb házi kedvencek kategóriájába még véletlenül sem tartoznak bele a botsáskák. Mégis akadnak közöttünk olyanok, akik bennük találják meg a szépséget és az otthonukba is beviszik őket.

Vannak, akiknek mégis van otthonukban botsáskák, mégsem mint kedvenc, hanem mint hüllőeledelként vannak jelen. Mások azonban rácsodálkoznak ezekre a különleges élőlényekre és terráriumot alakítanak ki számukra.

Ha botsáskákkal akarunk foglalkozni, akkor az a legfontosabb, hogy olyan élőhelyet teremtsünk meg nekik, amilyen az eredeti élőhelyükhöz a leginkább hasonlít.

Ez a nagyon törékeny élőlény kézhez szokatható, és még szelíddé is válhat. Erre az élőlényre úgy tekintünk alapjában véve, mint kártevőre, hiszen csapatokba verődve hihetetlen károkat tudnak okozni a termőföldeken. Ha azonban valaki meglátja bennük a szépséget, akkor érdemes időt és energiát áldozni rá.

A botsáskák tartásához megfelelő nagyságú terrárium az, amelyik az élőlény testhossznál legalább háromszor magasabb. Ez azt jelenti, hogy ne legyen kisebb a 30*40*30 cm-esnél. Feltétlenül zártnak, de jól szellőzőnek kell lennie a helynek, ugyanis alapjában véve a felső régióban szeretnek tanyázni. Nappal alig mozognak, de estére lesznek aktívabbak. A megfelelő hőmérséklet számukra a 21-24 fok, és szükséges a mérsékelt páratartalom biztosítása. Ezt könnyen elő lehet idézni úgy, hogy a növények leveleire permetezünk vizet. Arra azonban ügyelni kell, hogy a sáskát ne érje víz. Egy másik megoldás lehet, ha tőzeglápot teszünk a terrárium aljára. Kedvencük a málna vagy a szederlevél, ez tekinthető alapétrendnek is, de kedvelik a mogyoró, a rózsa, galagonya, borostyán, bükk és tölgy leveleit is. Ha több sáskát tartunk együtt, és szaporodni kezdenek, akkor biztosan jól érzik magukat helyükön.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)