Jump to content

Melyik legyen az év hala jövő évben?

2017. 12. 14. 06:00

A 2017-es év végén járunk, de már le lehet adni arra a voksot, hogy 2018-ban melyik legyen az év hala.

Három halfaj közül lehet kiválasztani azt, amelyet az év halaként szeretnénk látni. A halakat ismerő és szerető, határon innen és túli szavazóktól várják a voksokat, és az fog győzni, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik.

Lássuk, melyik az a három halfaj, amely az 2018-as év hala posztra esélyes!

Balin

Az első a balin, amely ragadozó, a pontyfélék családjába tartozik. Ez a faj igen érzékeny a környezeti változásokra, így a szennyeződésekre is. Hazánkban őshonos halfaj, de majdcsak egész Európában megtalálható. Kiváló ragadozó, érzékszervei fejlettek, szeme is jó. A horgászok körében nagyon népszerű hal.

Domolykó

A következő esélyes a domolykó, amely ugyancsak a pontyfélék családjába tartozik. Európában az egyik legelterjedtebb faj. Az oxigéndús vizet kedveli. A vizek duzzasztásával veszélyeztetik a domolykóállományt. A horgászok körében ismert és kedvelt halfajról van szó.

Kövicsík

A harmadik, egyben utolsó esélyes hal a kövicsík, amelyre lehet szavazni. Őshonos hal hazánkban és védett is, de éppígy Európában is. A középhegységek és dombságok patakjait kedvelő faj, amely gyakori hazánkban, éppen ezért kedvelt is.

Amennyiben kedved támad szavazni, látogass el a Magyar Haltani Társaság holnapjára, és add le a szavazatodat az általad kiválasztott halfajra.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com, instagram.com/képek)