Jump to content

Legyen otthon is tücsköd

2018. 03. 13. 20:00

A háziállatok tartása nemcsak a kutyákban, macskákban, rágcsálókban és egyéb megszokott kisállatokban merül ki. Vannak, akik a hüllőkért és a kétéltűekért rajonganak, és tartanak is otthonukban.

A kétéltűek és a hüllők tartása során ugyanúgy gondoskodni kell a megfelelő táplálékról. Sok esetben ez a tücsök, amely könnyen beszerezhető élőeleség. Nem muszáj azonban állandóan vásárolni, ugyanis arra is lehetőség van, hogy akár otthonunkban tenyésszük a házi vagy az afrikai tücsköket.

Ha belefogsz a tücsöktenyésztésbe, akkor szükséged lesz egy akváriumra, amelyet le tudsz fedni. Ehhez kiválóan alkalmas lesz szúnyogháló, hogy az levegős is legyen, de a tücskök ne jussanak onnan ki.

Az akvárium aljára 5-6 centiméternyi vastag homokot teríts ki, amire legalább ilyen vastagságú tőzegréteg kerüljön. A szaporodás érdekében szükség lesz egy kis tálra, amelyet ugyanúgy szúnyoghálóval kell lefedni. A kis tálba szintén tőzeget helyezzünk el, de nedveset. Ez lesz a peték helye, amelyet a nőstény valószínűleg ide fog lerakni. Azért kell ez a védett hely, mert a hím tücsök akár fel is falhatja a fiatal egyedeket.

Egyszerre körülbelül ötven petét rak le a nőstény, majd nagyjából 10 hét múlva kikelnek a tücskök. Mindenféle gyümölcs és zöldség kiváló a kis tücskök etetésére, itatásukhoz pedig cukros vizet adj nekik.

Szükséges a megfelelő hőmérséklet biztosítása, amely állandó 22-26 fokot jelent. Többszöri vedlés után érik el kifejlett állapotukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)