Jump to content

Felelősek vagyunk az állatokért, nem mindenki

2018. 05. 01. 19:00

Nem csoda, hogy az állatvédők örökké a felelős állattartás mellett kampányolnak, mert ők azok, akik szinte naponta szomorú dolgokat tapasztalnak.

Mint ahogy azzal is szembesülniük kellett, hogy egy kígyót meguntak és szabadjára engedtek. Mindegy, hogy mi történik az állattal, valószínűleg a biztos halál vár rá a szabadban, de nem kell a gazdinak kínlódnia a kígyóval.

Erről lehetett szó a talált vörösfarkú boa esetében is, amelyet egy budapesti járókelő talált. A másfél méter hosszú állat sajnos már nem élt, mire rátaláltak. Mindez akkor történt, amikor még a hőmérséklet fagypont környékén volt, így a kígyó eleve halálra volt ítélve. Nem tartozik már a veszélyeztetett állatfajok közé a vörösfarkú boa, vagyis bárki tarthatja otthonában, megfelelő okmányok mellett. Azonban ennek az egyednek a halála bűncselekménynek minősül.

Az elhullott boa még fiatal példány volt, ugyanis a kifejlett boák akár 2,5 méteresre is megnőnek. A méregfoggal nem rendelkező boák nem veszélytelenek, mert testükkel akár egy gyermeket vagy kistestű háziállatot is képesek megfojtani. Az elhullott példányt egy fővárosi kutyafuttatóban találták meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)