Jump to content

A nem túl barátságos polipokra hat a drog

2018. 09. 22. 08:00

Nemcsak különleges, az embertől nagyon eltérő állat a polip, de nem is barátságos. Nemcsak az idegen élőlényekkel nem azok, hanem saját fajtársaikkal sem.

A nyolc kar, a puha test a polipok jellemzője. Az agyuk is nagyon eltér az emberétől, mégis úgy gondolták tudósok, hogy megvizsgálják, vajon a polipok hogyan reagálnak az embert kábulatba ejtő drogokra. Hiába más szerkezetű az agyuk, mint az emberé, arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hatással vannak a drogok ezekre a különleges élőlényekre?

Azt tapasztalták, hogy a fajtársaikkal, sőt még a párzási időszakban a másik nemű példányokkal sem szívesen érintkeznek ezek a lények, azonban a partidrog barátságossá tette az állatokat. Nemcsak hogy keresték a másik polip társaságát, hanem még játszottak is. Volt polip, amelyik lebegett karjait kitárva a vízben, mások pedig hihetetlen aktívvá váltak.

A kísérletből az derült ki, hogy habár teljesen más a polipok agyának működése és szerkezete is, mégis úgy reagálnak a drogokra, mint az ember. Vagyis ez nem csak az emberekre jellemző, hiszen a drogok szerotonint szabadítanak fel az ember és a polip agyában is, amely még a drog áramlását is segítik a szervezetben. A szerotonin hatással van arra, hogyan viselkedünk társas kapcsolatainkban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)