Jump to content

Van még remény a szerelemre?

2019. 03. 03. 08:00

Az ember mindig vágyott a halhatatlanságra, vagy legalábbis a fiatalság állapotának minél további fenntartásáért. Már jóval hosszabb az élettartamunk, mint néhány száz évvel ezelőtt.

Az emberiség és a tudomány fejlődésével meg tudunk gyógyítani betegségeket, sőt, felismerhetjük azokat még mielőtt visszafordíthatatlan rombolást végeznének azok a szervezetben, de még így is korábban halunk meg, mint ahogy az akár lehetséges lenne.

Vannak állatok, amelyek élettartama sokkal hosszabbra van szabva, mint az emberé. A teknősök is ide tartoznak.

Vegyük csak példaként Bibit és Poldit, a két óriásteknőst. Mindketten 1897-ben születtek, és születésük után nem is sokkal egy párként élték életüket először a baseli, majd a klagenfurti állatkertben.

Hosszú együttélésük harmonikus volt több mint száz éven keresztül, ám 2012 óta megváltozott valami. Úgy tűnt, hogy Bibi egyszerűen beleunt kapcsolatukba, és ezt harapásokkal fejezte ki. Még fogak nélkül is olyan erős állkapcsuk van az óriásteknősöknek, hogy meg is sértette Poldi páncélját.

A gondozók igyekeztek kibékíteni a feleket, de a házassági tanácsadás nem járt sikerrel, így szét kellett választani a párt. Most már egy területen, de mégis külön él a szétválasztott „házaspár”. Öregkorukra vajon visszatalálnak egymáshoz?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)