Jump to content

Plusz falatok, jó falatok

2019. 03. 24. 08:00

Az akvárium nemcsak az otthon dísze lehet, hanem egy vizes élőközösségé is. Ahhoz, hogy ez a közeg jól működjön, az akvárium vize tiszta legyen, a hala, növények egészségesek, megfelelően kell a rendszert gondozni.

Még a kezdő akvaristák is utánanéznek, utánakérdeznek, hogyan kell az akváriumi életközösséget gondozni. Aki pedig ebben már jártas, az tudja, hogy mennyi és milyen fajta táplálékot kell biztosítania halainak ahhoz, hogy épek és egészségesek legyenek. A megszokott szárazeleség mellé érdemes élő eleséggel is kedveskedni a halainknak, és étrend-ókiegészítőkért akár a konyhában is keresgélhetünk, így még a pénztárcánkat is kímélhetjük kicsit.

A tojás alapélelmiszerünk, amelyet keményre kell főzni. Csak a tojássárga külső részére lesz szükségünk, amelyet egy edényben nyomjunk szét, öntsünk hozzá egy kis vizet. Ezután frissen tálalható az ivadékhalaknak.

A nagyon apróra darabolt főtt sonka, tonhal, a marhahús, valamint a nyers máj (lehet csirke, marhamáj is) plusz eledelt jelenthetnek akváriumunk lakóinak. Csak annyit adagoljunk a halainknak, amennyit biztos elfogyasztanak.

A zöldségek is alapélelmiszereink, így ha a növényevő halainknak szeretnénk kedvezni, akkor a lefagyasztott, vagy a friss zöldségek leforrázása után adagolható a medencébe. A fagyasztás és forrázás után a növények a halak számára is fogyaszthatóvá válnak. A borsó, a spenót és a saláta is kiváló erre a célra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)