Jump to content

A harmadik szem

2019. 05. 13. 19:00

Többeket közülünk a kígyó szó kimondása hallatán is kiráz a hideg, mert ösztönösen félünk ezektől a csúszómászóktól. Mások pedig akár otthonukba is beviszik, hogy egy fedél alatt élhessenek velük.

A kígyókat lehet szeretni és nem szeretni, de mindenhol élnek, és szükség is van jelenlétükre. Ennek ellenére sokan véljük úgy, hogy amennyiben nincsenek a környezetünkben, úgy nincs is bajunk ezekkel az állatokkal.

A kígyó gondolata és látványa is félelmet kelthet bennünk, hát még ha olyan külsejű kígyót látnánk, mint az az állat, amelyet Ausztráliában fedeztek fel.

Egy területen portyázó vadvédelmi szolgálat munkatársai fedeztek fel egy fiatal szőnyegmintás pitont. A még igen kicsi kígyó kifejlettként akár a négy méteres hosszúságot is el fogja érni, de ami miatt különleges volt ez az állat, az a szemei. A fiatal pitonnal ugyanis három szeme volt, és a befogott kígyó vizsgálatakor az is kiderült, hogy két koponya egybenövésének következményeként fejlődött ki három szeme az állatnak. Szinte biztos, hogy nem a természeti változások eredménye a harmadik szem.

Az állatvilágban is előfordulnak ilyen rendellenességek, és az ilyen példányok sokkal sérülékenyebbek, eleve halálra ítéltek. Ez történt a befogott háromszemű pitonnal is. A szakértők azon is csodálkoztak, hogy több hónapon keresztül képes volt életben maradni a komoly rendellenességgel született kígyó a természetben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pexels.com (A képek illusztrációk)