Jump to content

Óriási!

2019. 05. 24. 13:00

A legáltalánosabban tartott háziállatok között a kutya és a macska szerepel, de aki ennél csendesebb kedvencekre vágyik, az elgondolkodik az akvárium telepítésén.

Egy csodásan berendezett akvárium az otthonunk ékessége lehet. A gazdag és jól megválogatott élővilág olyan hangulatot teremt, hogy a tekintetet azonnal odavonzza. A halak mozgása, a vízi közeg nyugtatóan hat ránk. Természetesen ehhez megfelelő gondozás szükséges, mert érzékeny ökoszisztémát képvisel a vízi élővilág.

Az akváriumtartók körében a megszokott és könnyebben elérhető halfajok között szerepel a gurámi is, de aki egyedibb medencét szeretne egyedibb hallal, az benevezhet óriás gurámira is.

A kisebb méretű társaihoz hasonlít az óriás gurámi, azonban az óriás jelző nem véletlen. Hatalmas termete miatt nevezik így, ezért egy átlagos akvárium számára nem is elég. Legalább 1500 literes medence szükséges egy ekkora hal számára, amelynek súlya akár a 7 kg-ot is elérheti.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: https://flic.kr/p/Ew2qsP, https://flic.kr/p/G3hbNs | videó: https://www.youtube.com/watch?v=AXyCxELQsDE)