Jump to content

Nem háziállatok

2019. 05. 25. 08:00

Hogy ki és milyen háziállatot tart, az személyes döntés, mint ahogy az is, hogy nem tart semmilyet sem. Amennyiben tartani kívánunk valamilyen házi kedvencet, azt elköteleződéssel szükséges tenni.

A legtöbben kutyával és macskával osztják meg az életüket, de a kevésbé zajos állatokra vágynak, azok akváriumban gondolkodnak, amelyek ugyanúgy törődést és gondoskodást igénylő élőlényeg.

Az amerikai férfi sügéreket tartott otthonában, de nehézre fordult a helyzete, az élete. A kilakoltatása után azonban esze ágában sem volt a halait magával vinni. A rosszul tartott halak betegek voltak, így a nem felelős gondozással az állatkínzás fogalmát is kimerítette. Az, hogy magára hagyta a rosszul tartott, éheztetett halakat meg egyenesen aljas húzás.

A férfit meg is vádolták állatkínzás vádjával, de most jön a csavar. Amerikában a hal nem minősül háziállatnak, így az éheztetett és beteg állatokat nem is kínozta a gazdájuk, vagyis felmentették bűne alól. A halak nem érdemlik meg a törődést. Amerikában csak az emlősök, a madarak, a hüllők és a kétéltűek tekintendők háziállatoknak. Szegény halaknak esélyük sincs, ha bajba kerülnek az emberi butaság miatt?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)