Jump to content

Egyedül kóborolt a nagy páncélos

2019. 06. 21. 08:00

A kutya és a macska a legkedveltebb és a leggyakrabban tartott háziállat. A halak, a rágcsáló, a madarak is megfordulnak otthonunkban, mint ahogy a teknősök is.

Egy Zala megyei településen azonban nem háznál volt az aligátorteknős. Az elég agresszív fajtaként ismert teknős szabadon kószált a település utcáján. Mindenképp magára vonta a figyelmet, ugyanis nemcsak hogy szabadon kószált a páncélos, de igencsak termetes volt.

A páncéljának átmérője közel 60 cm-es és 10 kg-nál is nehezebb teknősre egy hazafelé tartó járókelő figyelt fel. A polgármestert értesítve azonnal az állat befogására sietett. A támadó teknőst sikerült megfogni és állatorvoshoz szállította a település polgármestere.

Kiderült, hogy körülbelül 20 éves állat lehet, és a település környékén lévő mocsaras területen élt eddig, amit aznap elhagyott.

Jelenleg egy biztonságos, elzárt területen él a teknős. Mivel a Fővárosi Állat- és Növénykert nem foglalkozik az állattal, így még keresik számára az ideális és nyugodt helyet, ahol leélheti az életét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)