Jump to content

Visszaállhat a rend

2019. 08. 19. 08:00

A Földet elborító szeméthegyet az ember maga teremtette. Tapasztaljuk annak egyre több kártékony hatását, és annak eltüntetése is rajtunk múlik.

Nem véletlenül indulnak világszerte olyan megmozdulások, amelyek a szemét összegyűjtésére összpontosulnak. Egy indiai ügyvéd elborzadt, hogy saját országának gyönyörű tengerpartján mennyi hulladék halmozódik fel, és az mennyire rontja nemcsak a látványt, de közismerten szennyezi a természetet és kihatással van a körülöttünk élő állatvilágra is.

Ugyanez az ügyvéd éppen emiatt vette a fejében, hogy szervezkedik olyanokkal, akik ugyanannyira szeretik országukat, környezeti értékeiket és tenni szeretnének annak érdekében, hogy megtisztítsák a tengerpartot a szeméttől. Kezdeményezésével bele is fogtak a világ legnagyobb szemétgyűjtési projektjébe, amely tengerpartot, strandot érint.

Az ezreket megmozgató szervezés során hatalmas mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze a partról. Már ez önmagában nagyon jó hír, de a természet úgy mondott köszönetet ezért a tevékenységért, hogy olyan teknősök jelentek meg az immáron tiszta parton, amelyek csak nagyon régen mutatkoztak ott utoljára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)