Jump to content

Gömb kizárva

2019. 11. 25. 19:00

A kevés szabadidő, az otthoni körülmények nem mindig engedik meg, hogy háziállatot tartsunk, bármennyire is szeretnénk.

Legalábbis kutya és macska bizonyára megszenvedné azt, hogy sok időt töltenek egyedül. Attól felelős valaki, hogy felismeri ezt, és inkább nem vesz magához állatot. Ha mégis, akkor az akvárium még az otthon dekorációs eleme is lehet, a benne élő halak pedig megnyugtatják az embert, és mégiscsak élettel van teli a ház.

Természetesen a halak tartása is akkor jó, ha megfelelő méretű akváriumot rendezzük be, és abba annyi halat telepítünk, amennyi jól elfér. Sőt az sem mindegy, hogy milyen kopoltyúsokat rakunk egymás mellé. Fontos az akvárium berendezése, a halak gondozása.

Habár mutatós lehet a gömbakvárium, és egy időben nagyon kedvelt is volt, ez már nem így van. A gömb alakú akvárium ugyanis a halakat folyamatos stresszben érik magukat, mert elveszítik abban tájékozódási képességüket és ez még a halak számára is frusztráló.

A gömbakvárium csak az emberi szem számára mutatós, de a halak számára kevesebb mozgási lehetőséget és vizet is ad, mint a hagyományos akváriumok.

Márpedig gondos és megfontolt állattartó azt szeretné, hogy halai egészségesek legyenek, mert csak így mutat igazán az akvárium.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)