Jump to content

Kezdő akvaristák kedvence

2020. 02. 16. 19:00

Az akváriumban tartott halak az otthonunk díszei lehetnek. A nem megfelelő tartás mellett azonban a vizes élőközösség egyáltalán nem azt mutatja, amit szeretnénk.

Sok otthonban megtalálható az akvárium. Kedvelt házi kedvencek a halak, de mint már állatfajnál is, esetükben is csak akkor mutatnak szépen a halak, ha egészségesek. Van egy halfaj, amelyik mindig is kedvelt volt és ez mit sem változott. A szivárványos guppi, vagy, ahogy csak nevezni szoktuk, a guppi tartása azért sem áldozott le, mert a kezdő akvaristák is bátran belefoghatnak a guppik tartásába. Tartásuk egyszerű, és maguk a halacskák igen változatosak.

Aki életében először szánja rá magát arra, hogy halat tartson, a guppit ajánlják nekik. Nem véletlenül, ugyanis ez a halfaj jóval tovább elviseli a kedvezőtlenebb életkörülményeket. Egy kezdő haltartó bátrabban gyakorlatozhat és kísérletezhet guppikkal, mert ha hibát is vét, valószínűleg ezek a halak minden gond nélkül átvészelik azt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkozni a halakkal, se az megfelelő életkörülményeik megteremtésével, de jóval rugalmasabbak.

Mondhatni azt, hogy igénytelen fajta. A nagyobb testű nőstények megjelenése jóval szerényebb a kisebb, de annál színesebb, hosszú úszókkal rendelkező hímeknél.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=2vgFiR47qsY)