Jump to content

Vizes ékszerdoboz

2020. 06. 17. 19:00

Az akvárium több szempontból is jó választás lehet, ha a gyerkőc háziállatot szeretne otthonra. A megfelelően tartott halak vízi élőközössége ugyanis a lakás dísze is lehet.

Habár sokan kezdik a felelősségteljes állattartásra nevelés az akváriummal, mégsem olyan egyszerű annak berendezése, a halak összeválogatás és a tartásuk sem.

Kétségtelenül nyugtató hatása van egy gondozott akváriumnak, a benne szemmel láthatóan is magukat jól érző halak az életet hirdetik és az otthonunk dekorációs eleme is lehet.

A felelős állattartás azzal kezdődik, ha belátjuk korlátjainkat. Az idő és a hely szűke nem engedi meg azt, hogy kutyát vagy macskát tartsunk, de a díszhalak még így is jól érezhetik magunkat akár a kicsi otthonunkban is. Nem azt jelenti, hogy sosem kell a halakkal törődni, hiszen úgy hamar csúnyává válhat az akvárium. Gondozásukra ugyanúgy időt kell szakítani, cserében azonban élettel töltik meg az otthonunkat és a lelkünknek is jót tesz, ha a halakat nézegethetjük.

Tény, hogy nem kell a bundájukat fésülni és napi kétszer sétára vinni, de ugyanúgy etetni kell őket, és a vizük tisztaságáról, hőmérsékletéről is gondoskodni kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)