Jump to content

A legidősebb kígyó meglepte a világot

2020. 09. 12. 08:00

Csodák mindig is voltak. Azokra a történésekre tekintünk így, amelyre magyarázatot nem tudunk adni. Egy amerikai állatkertben is csoda történt.

Élt éldegélt ebben az állatkertben egy kígyó. 361003 volt a neve. Magányos életét már évtizedek óta élte a királypiton. Ez a nőstény állat az unalomra, a magányra volt kárhoztatva, mígnem arra lettek figyelmesek a gondozók, hogy az egyedül élő állat tojásokat rakott. Összesen hetet, de ebből kettő üres volt, kettőt vizsgálni fognak, hármat pedig a keltetőbe tettek és várják a csodát. Azt sem tudni, hogy vajon megtermékenyítettek voltak-e a tojások.

Ha mégis, akkor az úgynevezett szűznemzés állapota állhat fenn. Vagyis sem hím állat, sem a hímivarsejtjeik nem szükségesek ahhoz, hogy tojásokat rakjanak. Ez igaz néhány hüllőfajra, de nem túl általános. Ha a szűznemzés igaz a királypiton esetében is, akkor a kikelő kicsik anyjuk klónjai lesznek.

Azért is csoda, hogy 361003 tojásokat rakott, mert igen koros hölgy. A faj egyedei legfeljebb 30 évet élnek. Nemcsak koros ez a kígyó, de még tojásokat is rakott.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)