Jump to content

Az utolsó előtti pillanatban érkezett a segítség

2020. 10. 04. 08:00

Emberi hanyagság és mulasztás miatt majdnem egy kígyó pusztult el. Az utolsó pillanatban érkezett a segítség.

Habár sokan nem szeretik a kígyót, azonban ugyanolyan élőlény, mint bármelyik másik, amelyiknek joga van élni. Egy Pest megyei nő sétálás közben talált rá egy nagyobb kígyóra. Nem szakértőként csak annyit tudott megállapítani, hogy a kígyó az átlagosnál nagyobb.

Egy fotókészítés erejéig a kígyó közelébe merészkedett, majd értesítette az állatvédőket. Az elmondottak alapján azonban a nőt megnyugtatták, hogy valószínűleg egy siklóról van szó. Hiába mondta a nő, hogy a példány sokkal nagyobb, a beszélgetést éppúgy lezárta, mint ahogyan a hatóság is tette. Több állatvédő szervezethez eljutott a nő hívása és fotója, de segítséget nem kapott. Végül a legjobb helyre, egy vadállatbefogóhoz került a nő fotója és azonnal a kígyó segítségére sietett. A fotót látván a szakértő szem azonnal látta, hogy egy királypitonról van szó. Az esti hideg hőmérséklet ennek a fajnak akár halálos is lehet, mivel eredeti élőhelye Afrika.

A pitonra a biztos halál várt volna, ha nem mentik meg. Testén többféle sérülést is találtak. Valamilyen állattal találkozhatott a kígyó. Most már jó helyen van, de azt nem tudni, hogy megszökött vagy szándékosan szabadultak meg így a pitontól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)