Jump to content

Minden információ téves volt a leguánnal kapcsolatban

2021. 02. 07. 19:00

Az egzotikus állatok iránti vonzalom főleg az egzotikum miatt érdekes. A különleges állatok tartása azonban sokszor olyan tudatlansággal párosulhat, amely végül az állatot sodorja bajba.

Ez történt egy gazdi és zöld leguánja között is. A panellakásban tartott leguán bár már hat éve élt gazdájával, azonban megfelelő ismeretek híján nem a megfelelő étrenden tartás miatt nem fejlődött rendesen. Habár a gazdát így is meglepte, hogy leguánja 80 cm nagyságú, de ha jól tartották volna, ennek kétszeresére kellene most lennie.

Maga a gazda kérte szakértők segítséget szakértőktől. A gond már akkor kezdődött, amikor a zöld leguánt megvették, ugyanis már az eladó rossz információkkal látta el a vásárlót. Tartották magukat ahhoz, amit ott és akkor hallottak. Nemcsak a táplálkozását illetően voltak nagy gondok, de a helye sem volt megfelelő. Az őserdei fajnak magas páratartalomra van szüksége, ehelyett azonban ez nem volt biztosított szegény leguánnak. A pára és a megfelelő hőmérséklet biztosításának hiánya vegetálást jelentett eddig az állatnak. Sőt, még a leguán nemét illetően is téves információt kaptak a gazdák.

Talán még időben érkeztek a zöld leguán segítségére és felépülése után csakis megbízható, hozzáértő gazdihoz adják majd.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)