Jump to content

Halköltöztetés

2021. 03. 09. 19:00

Az akvárium az otthon dísze lehet, valamint egy szuper vízi életközösség. Több feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy ez az életközösség működjön.

Az akvárium meglétén túl számos berendezési eszközre van szükség és persze az sem mindegy, hogy milyen halakat telepítünk egymás mellé. Ha már az is kialakult, hogy milyen halakkal telepítjük be az akváriumot, akkor azok hazaszállítása is okozhat fejtörést.

Az állatkereskedésekben rendszerint nejlonzacskóba „mérik ki” a kiválasztott halakat és a bolt elhagyásával a vásárlóra van bízva a halak biztonságos hazaszállítása. A halakat megutaztatni nemcsak a boltból hazafelé szoktuk, ugyanis egy költözés is eredményezheti ezt.

A nejlonzacskós megoldás teljesen megfelelő akkor, ha hagyunk elegendő levegőt a zacskóban és nem órákon keresztül zötyögtetjük a halakat. A tiszta zacskóba 1/3 arányba töltsünk vizet, amelybe a halhálóval kimerített halakat helyezzük. Ezután fújjuk fel a zacskót, hogy az megfeszüljön, így oxigén kerül abba és csak ezután zárjuk le a zacskó száját. Ennél kicsit masszívabb megoldást jelenthet, ha alaposan kimosott jégkrémes dobozba merjük őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)