Azon túl, hogy szeretjük nézni a halainkat, jól tudjuk, hogy foglalkozni is kell velük. A nem jól kezelt akvárium algásodhat, a halak megbetegedhetnek. A túl sok etetés ugyancsak a környezet és a halak rovására mehet.
Az sem mindegy, hogy mivel etetjük a halainkat. Az állatkereskedésben kapható haleleség mellett másban is gondolkodhatunk, de akkor ismerni kell, hogy milyen halfajokkal van dolgunk. A növényevő halak számára kiváló csemegét jelenthet a borsó, a saláta és a spenót is. Akár frissen is adagolhatjuk számukra, csak alaposan mossuk meg, de forrázva is megfelelő. Mindenképp szeleteljük apróra tálalás előtt.
Főtt tojássárga is jelenthet extra élelemforrást. A nyers májat folyóvíz alatt kell megtisztítani, apróra szelni és csak annyit kell a halaknak adni, amennyit valóban elfogyasztanak. Más hús (marha, tonhal) esetében is gondoskodjunk arról, hogy apróra vágjuk.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!