Jump to content

Mielőtt teknősöd lenne

2021. 11. 13. 19:00

Nemcsak a négylábú, szőrös állatokért lehet rajongani. Van, aki a hüllőkért van odáig.

A valamiért való rajongás nem azonos a hozzáértéssel is. Ha úgy döntöttél, hogy megérett benned, hogy ne csak álmodozz egy teknősről, hanem gazdija szeretnél lenni egynek, akkor segítünk abban, hogy milyen környezetet teremts számára ahhoz, hogy mindenkinek jó legyen.

Tudni szükséges, hogy egy teknős évtizedeken át a társad lehet. A legkisebb állat számára is legalább 60 x 40 cm alapterületű terráriumra lesz szükség, amelyben fejlődni tud az első időkben. A növekedéshez a terrárium méretének is igazodnia szükséges.

A terrárium aljára mindenképp vegyszermentes és lúgos kémhatású aljzatkeverék kerüljön, amely legalább 10 cm vastagságú. Az aljzat felszínét kisebb dombokkal, árkokkal lehet érdekessé tenni és ami fontos, hogy élő növények kerüljenek a terráriumba, de egyéb dekorációs elemekkel is díszíteni lehet az állat lakhelyét.

Egy nélkülözhetetlen felszerelés a teknőstartáshoz a megvilágítás. Az egyik világításnak az UV-B sugarakat kell biztosítania az állat számára, a másik pedig a melegítés miatt szükséges. A világítást azonban úgy szükséges beállítani, hogy ne érje a terrárium egész területét, hogy a teknős el tudjon vonulni hűvösebb helyre. A lámpáknak éjjel nem kell működniük. A 2-3 naponta történő párásítás is kulcsfontosságú, de ezt vegyszermentes eszközzel szükséges megvalósítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)