Jump to content

Harapós volt, de nem a hal

2022. 07. 11. 19:00

Az invazív faj veszélyt jelent az őshonos állatpopulációra. A kedvtelésből tartott állatok közül többen kerülnek kényszerűen a szabadba.

Az ember azt gondolná, hogy csak jobbat tesz az egyszer magához vett, de megunt teknőssel, ha a szabadba engedi. Nos, ez elsülhet úgy, hogy a kényszerű szabadságból tényleg jól jön ki az adott állat és éli világát, csakhogy könnyen lehet, hogy más kárára.

Az aligátorteknős elnevezésében is van valami félelmetes. Egy aligátor nem arról híres, hogy túl barátságos. Ennél fogva az aligátorteknősre is ez igaz. A kis kedvenc cseppet sem válik szelíddé, ezért is köthetnek ki az otthon falai közül a természetben.

Csakhogy az aligátorteknős nem azért harapós, mert be van zárva. A természetben sem válik barátságosabbá. Egy balatoni horgász különleges zsákmányt fogott. Természetesen egy aligátorteknős volt, méghozzá igen méretes. Ennek a jószágnak semmi keresnivalója sincs a Balatonban, így állatvédők vitték magukkal a teknőst. Egy éjszakát azonban a horgász kádjában töltött.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)