Jump to content

Segítsük együtt a békákat

2024. 04. 14. 19:00

Sokan vannak, akik a békékért egyáltalán nem rajonganak. Ezzel nincs is gond, ha nem bántják őket. Most azonban a lakosság segítségét kérik.

Azt hiszem, általánosságban is elmondható, ha nem rajongunk egy állatfajért, akkor igyekszünk magunkat távol tartani tőlük. Bizonyára így teszik azok, akik nincsenek elragadtatva a békáktól. A jóérzésű ember azonban akkor sem bántja ezeket az állatok.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülete közlemény tett közzé, amelyben felhívják a lakosok figyelmét, hogy a békáknak segítségre van szükségük. Jónéhányuk ugyanis a pincékben, vízórákánkba menekültek a tél elől, ám most, hogy beköszöntött a tavasz, már nemhogy jó helyen lennének ott, hanem halálra vannak ítélve. Ezért azzal tudjuk a kétéltűeket segíteni, ha kimenekítjük őket onnan és szabadon engedjük.

Ehhez nem szükséges a béka szeretete, csupán némi odafigyelés és a segítség. Bármennyire is nem kedveli valaki ezeket az állatokat, gondoljanak bele abba, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a természetben, hiszen nemcsak a vérszívó rovarokat fogyasztják el, de a biológiai védekezésben is jelentős szerepet töltenek be.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)