Jump to content

Állatvédelmet oktattak pedagógushallgatóknak a Kaposvári Egyetemen

2014. 02. 05. 10:23

Állatvédelmi kurzust tartott pedagógushallgatóknak a Kaposvári Egyetem az Országos Állatvédőrség Alapítvány Cerberos Munkacsoportjával közösen. A civil szervezet kezdeményezésének helyet adó kampuszon az országban elsőként nyílt lehetőség egy 30 órás - szabadon választható - előadássorozatra, amelynek keretében a felelős állattartás elméleti és gyakorlati oktatását sajátította el 33 hallgató.

A hallgatók az elméleti órákon betekintést nyerhettek, hogy miként zajlik egy foglalkozás, milyen témaköröket lehet kapcsolni hozzá más tantárgyakból (környezetismeret, biológia, kémia, jog, földrajz stb.), hogyan hasznosítható az állatterápia a tanulás során.

Megismerkedtek az állatok segítségével tartható foglalkozások gyerekekre gyakorolt pozitív hatásaival, és átfogó képet kaptak az állatvédelemmel szorosan összekapcsolható felelős állattartás fontosságáról. A januárban véget ért kurzust a hallgatók és az előadók egyaránt pozitívan értékelték - áll az egyetem közleményében.

Hangsúlyozták: a leendő pedagógusok az e téren megszerzett ismereteiket nemcsak a felelős állattartás oktatásában alkalmazhatják, hanem más tantárgyi ismeretek átadásakor, valamint az általuk tanított speciális igényű gyermekeknél is.

Az állatterápia elősegítheti például a szociális készségek javulását, a kommunikációt, és jól alkalmazható az összpontosítás, valamint a gyermek önbecsülésének növelésére is - írták.

Az első kurzus fogadtatása és tapasztalatai alapján az alapítvány szeretné kiterjeszteni a programot, lehetőséget adva az ország többi felsőoktatási intézményében tanuló pedagógushallgatóknak a felelős állattartás és az állatterápia ismereteinek elsajátítására.

Fotó: freedigitalphotos.net

otthonikedvenc.hu/MTI