Jump to content

Nyuszisimogató a veszprémi állatkertben

2014. 04. 17. 14:47

Nyuszisimogatóval és kisállatokkal várja a családokat húsvétkor a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark - tájékoztatta az állatkert az MTI-t. Húsvétkor a Kölyökdzsungel játszóház és terráriumban csokitojásokra bukkanhatnak játék közben a gyerekek, míg a létesítmény előterében nyuszisimogató várja majd az érdeklődőket - közölték. Tájékoztatásuk szerint a hosszú hétvégén minden nap többször egy animátor-állatgondozó mesél majd érdekeségeket a nyulakról az ünnepekre felállított kifutónál, a gyerekek ekkor kezükbe is vehetnek egy-egy állatot.

Az állatkert a nyuszisimogató felállításával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az emberek ne vegyenek nyulat erre a néhány napra, hanem inkább a vadasparkban mutassák meg az állatot a gyermekeknek.

Az elmúlt hetekben a veszprémi állatkertben több kisállat látta meg a napvilágot, így kenguruerszényekből kikukucskáló kiskengurukkal és sörényes juh gidákkal is találkozhatnak a látogatók - tájékoztatott a vadaspark.

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja, a Balatontól mindössze 15 km-re található, Veszprém belvárosából rövid sétával érhető el. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

A festői szépségű Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint az egzotikus élőhelyről származó nagymacskák, a hatalmas méretű kamcsatkai medvék, az élénk színekben pompázó vízimadarak, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok, az igazán különleges dzselada páviánok, egy hatalmas sarkantyús teknős, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és az elragadó kis panda.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/MTI