Jump to content

Törpecsacsi

2015. 01. 30. 16:05

Az állatok között vannak olyanok, amelyeknek létezik mini változata. Bármilyen faj törpe változata még nagyobb tetszésnek örvend. A törpeszamár sem kivétel alól.

A miniatűr szamár eredetileg Észak-Afrikából származik, de mára már Szardínia és Szicília szigetén honos, azonban ott is vészesen csökken a számuk. Átlag testmagasságuk 70-75 cm, vagyis kifejlett korukban sem nagyobbak, mint egy nagyobb testű kutya.

Akármilyen kicsik, pont olyan jó munkások voltak, mint a nagyobb fajtársai. Leginkább a vízhordásban és a gabona őrlésében jeleskedtek.

Az 1900-as évek elején közel félszáz állatot telepítettek Amerikába Szardíniából. Ebből a vérvonalból került néhány állat Angliába is.

Ezek az állatkák amilyen picik, annál aranyosabbak. Ölelnivalók, és ehhez hozzájárul az is, hogy bolyhos szőrük hossza elérheti akár a 30 cm-t is. A mediterrán törpeszamár barátságos, játékos, bájos és ragaszkodó.

A mondás szerint, ha megölelsz egy törepcsacsit, akkor minden problémád megszűnik. Ha ez nem is igaz, de biztos mosolyt csal az ember arcára a bájos kis teremtmény.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: organicfeedstore.com)