Jump to content

A 10 legdrágább háziállat – 9. rész

2015. 03. 16. 16:00

Mostani sorozatunkban a világ tíz legdrágább háziállatát mutatjuk be. Az egyik legdrágább egzotikus háziállat a csimpánz.


Az emberek zöme vágyna egy csimpánzra, hiszen olyan emberi, olyan értelmes. Ne feledjük, a majom vadállat, ezért otthoni tartása egy ideig kivitelezhető, ám ivarérett korukban tomboló fenevaddá képes nőni. Akkor már nem olyan cuki az emberszabású. De nem az állattal van gond, hanem az emberi felelőtlenségről.

65 ezer dollárért lehet hozzájutni egy csimpánzhoz. Már a beszerzési ár sem olcsó, de a majom tartása még költségesebb. Emellett számos engedély beszerzése szükséges ahhoz, hogy együtt tudjunk élni egy majommal. A csimpánztartás jogszabályhoz kötött. Minden majom nemzetközi védelem alatt áll.

Ha azonban mégis megvannak az engedélyek és a pénz is az állat megvételére, akkor jön csak a nagyja. Akár több évtizedig élnek a csimpánzok, nagyon át kell hát gondolni, hogy képes-e az ember gondozni. Hiába a sok foglalkozás, törődés, a majmok velejükig vadak maradnak. Olykor megzabolázhatatlan és kiszámíthatatlan fenevadak, akik törnek, zúznak. Ha az ember lesz a társa, akkor vele fog rivalizálni. Egyedül nem lehet hagyni, szobatiszta sem lesz soha.

artása nem csak körülményes, hanem az állat szempontjából nem is jó. Természetes közegében, vagy az állatkertben sokkal jobb sorsuk van, mint otthonunkban.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás. otthonikedvenc.hu; Fotó: origo.hu)