Jump to content

Mongol versenyegér – 2. rész

2015. 05. 07. 09:00

Érdekes, hogy a világ egy másik, ráadásul eldugott pontjáról érkező kis állat, mint a futóegér, ennyire kedvelt hobbiállattá váljon. Már írtunk a mongol versenyegér jellemzőiről, most a tartását mutatjuk be.


Társas lényként nem viseli túl jól a magányt. Eredeti élethelyén is csapatban él, ezért, ha kiegyensúlyozott állatokat akarunk magunkénak tudni, akkor több példányt szerzünk be. Ennek következtében otthoni életterének is nagyobbnak kell lenni. Imádnak ásni, ezért a rácsos ketrec kizárt a lehetősége közül. Talán az akvárium a legmegfelelőbb, mert oldalfalai magasabbak, így áshatnak is. A helyük legyen fedett, mérete pedig egy pár mongol versenyegér számára 46x30x30 nagyságú legyen. Tetejére fakeretre ráerősített drótháló kerüljön.

Tényleg szeretnek járatokat készíteni, ezért aztán kellően magas alomréteget szükséges számukra biztosítani. Emellé még nem árt behelyezni a fészeképítéshez szükséges anyagokat sem, ez legyen széna. A szénából nem csak fészket építenek, hanem egyben rostot is visznek be a szervezetükbe.

Táplálékuk magvakból, növényi táplálékból áll, vagyis tartásuk, etetésük nem bonyolult. A túlzott olajos mag fogyasztása miatt a versenyegér elhízhat, bőrproblémák jelentkezhetnek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: wikipedia.org)