Jump to content

Az állattartás velejárói

2015. 09. 29. 09:00

Az állattartás nem puszta hóbort. Akár évtizedekig tartó elkötelezettség, amely örömmel, bánattál, mókával is jár.

 

Egy állat tartása állandó tanulással is jár, hiszen meg kell ismerni az adott fajt, az abba tartozó saját példányuk saját személyiséggel is van megáldva. Szeretjük tudni, hogy mi az állat eredete, története, melyek az adott állat tartásának előnyei és hátrányai. Az állattartással egyben egyfajta napirendre is szükség van, hiszen a kedvencünk számára is fontos, hogy nagyjából egy időben kapjuk naponta ételt. A kutyusokat naponta legalább egyszer sétára kell vinni, ha esik, ha fúj, ha van kedv, ha nincs.

Állatot tartani nem olcsó, hiszen számos használati tárgyat be kell szerezni bármelyik kedvenc vásárlásakor, és az állatorvosi rendelőben tett látogatás is költséges.

Az állattartás által új, jó barátokra tehetünk szert, és komoly szeretet kapcsolja össze az embert kedvencével. Állatunkkal is egyre mélyül a kapcsolat.

A velünk élő állat türelemre is tanít. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk tartani a kedvencet, nem árt tudni adatokat, információkat. Egy-egy felmerülő problémára is választ lehet találni, így ismerjük meg egyre jobban.

Az állatok kedvességre és tiszteletre is megtanítanak, de a türelem sem elhanyagolható. Sok-sok boldog napot biztosítanak számunkra házi állatink, csakhogy el kell fogadnunk, hogy az állatok felett éppúgy telik az idő, mint felettünk. Egyes állatok élete két évben mérhető, mások 20-30 évig is velünk élhetnek.

El kell fogadnunk, hogy előbb vagy utóbb, de véget ér az életük. Nehéz szakasz ez, és ahányan vagyunk, annyiképpen gyászoljuk kedvencünket. Ehhez idő kell, hagyjunk is magunknak elég időt, mielőtt másik kedvencet vennénk magunkhoz.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)