Jump to content

Mit kell tenni?

2016. 08. 13. 08:00

Az autóvezetés felelősségteljes vállalkozás. Vigyáznunk kell magunkra és másokra is az utakon, de még az vad és kóborló állatokra is.

Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy elütünk egy hirtelen, a semmiből előugró kutyát, macskát. Utazásaink során látni lehet egy-egy baleset nyomát. Vannak, akik a baleset után megállnak, hátha tudnak a szerencsétlen állaton segíteni. Ez a ritkábbik azonban, ugyanis sokan nem szeretnek szembesülni azzal, hogy milyen kínjai vannak az esetleg életben maradt állatnak, vagy nem szeretnék látni, hogy mennyire roncsolódott a teste. Mások, lehúzzák az állat élettelen testét az útról, hogy más nehogy balesetet szenvedjen. De ez egyáltalán nem általános, majd eltakarítják. Mondván. Csakhogy nem így van. Ha nem tudnak róla, akkor biztos nem takarítják el.

Azonban, ha a megyei közúti igazgatóságot kell hívni ahhoz, hogy érdemben történjen valami. A bejelentést rögzíti a diszpécser és megkezdődik az intézkedés. Ilyen esetben az adott terület illetékes vadásztársaságának szólnak, ha településen kívüli esetről van szó. Ha a településen belül történt az állat elütése, akkor a helyi gyepmesternek szólnak, vagy a jegyző intézkedik.

Az ember nem számít rá, mégis bekövetkezhet. Érdemes tehát tudni, hogy mit kell tenni, ha elütünk egy állatot.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)