Jump to content

A léggömb igenis lehet veszélyes

2017. 05. 03. 20:00

A magunk mögött hagyott szemét nagy problémát jelent az emberiség számára a környezetet pedig iszonyatosan megterheljük.

Jól tudni ezt, hiszen az éghajlati változás is jelzi a bajt, dokumentumfilmek tucatjai születnek ebben a témában.

A fesztiválokon árusított léggömbök a gyerekek boldogsága. A szabadjára engedett léggömbökre sem úgy tekintünk, hogy azok a környezetre ártalmasak lennének. Anyagát tekintve latex, vagyis természetes anyag, vagyis a környezetre sem ártalmas. Nem árt azonban tudni, hogy a léggömbök anyagának lebomlásához nagyjából négy év szükséges. A legtöbb lufi kilyukad és ennek következtében esik a földre, de csak kevés az, amelyik apróbb darabokra esik szét. A lufik többsége egybe esik a vízbe, a földre. Nemcsak a környezetet szennyezzük ezzel, de veszélyt jelentenek az állatokra is.

Nagy-Britanniában egyre növekszik a lufis szennyezés mértéke. Legutóbb egy csikó vált a léggömbök halálos áldozatává, ugyanis a léggömb zsinórjától megfulladt. Ez az eset is arra hívja fel a figyelmet, hogy lufik eregetése nélkül is érezhetik jól magukat az emberek, és sem állatra, sem a környezetre nem jelentene veszélyt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)