Jump to content

Akár a rágcsálóddal is nyaralhatsz

2017. 08. 03. 07:00

Arról mostanában többször írtunk, hogy milyen lehetőségeik vannak azoknak a gazdiknak, akik kedvencüket is magukkal akarják vinni a nyaralásukra. Leginkább kutyára vagy cicára értettük.

Csakhogy sokaknak más háziállatuk van. Sokan tartanak rágcsálókat kis kedvencként. Ha nem megoldott az, hogy valaki gondozza kedvenceinket addig, amíg távol vagyunk, akár magunkkal is vihetjük őket. Ez annak az a feltétele, hogy a lefoglalt szálláshelyen beleegyezzenek abba, hogy a szobádba bevidd a rágcsálódat ketrecével együtt. Ennek utána kell járni.

Ha lehetséges, hogy a szálláshelyünkre bevigyük állatkánkat, akkor egy kisebb ketrec legyen az, ami lakhelye lesz ott. Ám szállításhoz egy arra tervezett szállítódobozkát használjuk, amelyben sokkal jobban jár a levegő, mint az üvegfalú terráriumban.

Még indulás előtt rakjunk friss almot a szállítódobozba. Utazás során a dobozt legjobb, ha a hátsó ülésen rögzítjük, így fékezéskor is biztonságban lesz a kis állatka. Az út során többször nézzük meg, hogy minden rendben van-e kedvencünkkel.  Ha kedveli a simogatást, simogassuk meg, adjunk neki jutalomfalatot. Vizet nem igazán jó betenni a szállítódobozba, de a folyadékot váltsuk ki lédús zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyekkel egy-egy pihenő alkalmával megkínálunk.

Vigyünk magunkkal minden olyat, ami az otthoni gondozáshoz is szükséges, vagyis eledel, forgács.

Még a nyaralás során sem kell feltétlenül lemondani rágcsálónk társaságáról, feltéve, hogy a szálláshelyen is beleegyeznek a kis kedvenc jelenlétébe.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)