Jump to content

A kis álarcosok ászok a problémamegoldásban

2017. 11. 02. 07:00

Melyik állat az, amely eredendően bandita kinézetű, és ráadásul még sokszor úgy is cselekszik? Persze, hogy a mosómedvéről van szó.

A városiasodás sok állatot érint. Vagy alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez, vagy messze elkerülik a városi tömeget, zajt. Nos, a mosómedvék egyike azoknak az állatoknak, akik inkább megtanultak az ember közelében is élni, és abból hasznot húzni.

Ismert, hogy néhány állat eszközöket használ és gondolkodik annak érdekében, hogy az ételt megszerezze, de a mosómedvék nemcsak megoldják ezeket a feladatokat, hanem egyenesen szabályokat szegnek meg azért, hogy céljukat elérjék.

Azt eddig is tudtuk, hogy a mosómedvék kreatívabbak sok más fajnál, és problémamegoldásban is jeleskednek, de azt nem gondoltuk, hogy ezekben a macskáknál is profibbak.

Az elnevezésükből is kiderül, hogy a mosómedvék kedvelik a vizet, ezért a kísérletben is kihasználták ezt. A megfigyelések megerősítették azt, hogy ezek az állatok nagyon kíváncsiak, ezért annak kielégítésére használják az eszüket. Ha kell, csalnak is az ügy érdekében. A mosómedvék az új megoldandó feladatokhoz tudják hangolni a megoldást is. Sokszor volt olyan helyzet, amellyel még a kutatókat is meglepték, mert egyáltalán nem úgy reagáltak a mosómacik, mint ahogy azt várták.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)