Jump to content

Abszurd módon eltorzult állatokat találtak a telepeken

2017. 11. 15. 06:00

Már a nagyobb divattervezők is lemondtak arról, hogy állati eredetű szőrmét használjanak fel darabjaikhoz, azért még a szőrmeipar nem halt ki.

Finnországban egy telepen sarki- és ezüstrókákat tartottak prémjükért. A már önmagában felháborító telepen azonban még ezt az őrületet is felülmúlták azzal, ahogyan az állatokkal bántak.

A prémgazdaság telephelyei sosem az állattartás jó oldalát mutatják be, hiszen az állatok csak azok, amelyek a prémet szolgáltatják. Sok esetben borzalmas körülmények között élnek. Nyugat-Finnországban több olyan rókákkal foglalkozó farmot is lelepleztek, ahol olyan állatokat találtak, amelyek rókaságukban egyáltalán nem felismerhetők. A kis ketrecekben tartott rókákat ugyanis hihetetlen módon felhizlalták, és kinézetük inkább hasonlított egy sharpei kutyusra, mintsem rókára. A hízlalás természetesen szándékos, méghozzá azért, hogy minél nagyobb bőrfelületen növekedjen a prém.

A szabadon élő rókatársak többszörös súlyát nyomták a farmokon található állatok. Ez természetesen nem összeegyeztethető a normális, egészséges élettel. A kicsi, zárt tér sem kedves az állatok normális életviteléhez. Egyesek látása is tönkremegy a megnövekedett felesleg miatt, valamint egy idő után már lábra sem bírnak állni, mert akkora súlyfelesleggel kénytelenek együtt élni.

Habár egyre többen mondanak le a valódi állati prémből készült termékekről, sajnos a szőrmekereskedelem még létezik.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)