Jump to content

Rárontott a medve, de kutyái elűzték

2017. 12. 03. 19:00

Még az állatkertben lévő medve is félelmetesen nagynak tűnik, hát még, ha testközelből kell megtapasztalni egy medve termetét.

Egy Hargita megyében élő férfi saját testén érezte, hogy micsoda erővel és milyen testi fölénnyel rendelkezik egy medve. A férfi azért ment ki, hogy megnézze hevesen csaholó kutyáit. Valamit ugatta, ebben biztos volt, arra azonban nem számított, hogy egy anyamedve lesz az. A férfi jelenlétét egyértelmű támadásnak vélte, és mivel három bocs anyja volt a nagyra nőtt nőstény, kénytelen volt utódait megvédeni. Habár a férfi nem jelentett volna rájuk veszélyt, azért a több száz kilós anyaállat nekiment a férfinek, aki az ütközés következtében több métert repült. A medve nem rontott rá a férfira, hanem elmenekült, mert a kutyák elkergették. Ha nincsenek ott a férfi kutyái, biztosan nem úszta volna meg ennyivel.

Ez nem az első medvetámadás volt idén Hargita megyében, hanem már a tizenhetedik. Szerencsére egyik sem volt halálos kimenetelű, de ha egy medve bedühödik, annak csúnya vége lehet. A legutolsó áldozat vállsérüléssel megúszta azt, hogy egy anyamedve nekirontott.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)