Jump to content

A menekülő őz jobb helyre nem is tévedhetett volna

2017. 12. 04. 20:00

Az állatok részére is elérhető az orvosi ellátás, de többnyire csak akkor veszik igénybe, ha a gazdi úgy látja, hogy szükséges és elviszi kedvencét egy állatorvoshoz.

Nem jellemző, hogy egy állat fájdalmában felkeresse állatorvosát. Nem jellemző, de előfordulhat, mint ahogy a napokban ez megtörtént Szegeden.

A vadon élő állatok számára a nagyvárosi forgatag nemcsak nem kívánt, de veszélyes, sőt halálos is lehet. Egy őzbak valahogy mégis a szegedi forgalomba tévedt. Az ámokfutása közben valószínűleg elüthették. A menekülő állat megsebesült, és ijedten bolyongott a környéken, de sorsa vezette a jó helyre, méghozzá egy állatorvosi rendelő udvarára.

Több járókelő értesítette a rendőröket, hogy egy sérült őz kóborol Szeged belvárosában. Féltették az állat és az autósok épségét is, ezért a rendőrök megpróbálták befogni. Ahogy terelgették az őzet, az állat épp az állatkórház udvarán próbált megbújni.

Ahogy a szakemberek meglátták a sántító állatot, azonnal cselekedtek. Befogása után nyilvánvaló volt nyílt lábtörése, de több vizsgálatot is elvégeztek rajta. Szerencsére más sérülése nem volt, törését azonnal ellátták. Jelenleg a Szegedi Vadasparkban lábadozik. Habár gyógyul az őz, de sérülései olyan súlyosak, hogy valószínűleg a természetbe nem engedhetik vissza.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)