Jump to content

Egy életet megmentett, pedig több volt a tét?

2017. 12. 18. 07:00

Valószínűleg minden ember pont azt tette volna, amit az amerikai férfi tett. Mégis bántani próbálják. Ti hogyan cselekedtetek volna?

Kaliforniában napok óta erőtűz vette uralmába a környéket. Az emberek igyekeznek a helyzetet kordában tartani, az állatok menekülnek a élőhelyükről.

Egy férfi a tűztől izzó környéken hajtott át kocsijával, amikor megpillantott egy ijedt nyulat, amelyik menekülőre fogta. Nem sokat gondolkodott a férfi, igyekezett befogni a nyulat. A rémült állat nem is sokáig kérette magát.

Az internetre felkerült a videó, amely a nyuszi befogásáról készült, és míg a legtöbben dicsérték a férfi hősies tettét, addig mások fogást találtak a férfi cselekedetén. Voltak, akik felelőtlennek tartották a férfit, hogy egy nyúl miatt az életét is kockára tette. Mások azzal vádolták, hogy majdnem a nyulat taszította tűzbe azzal, hogy meg akarta menteni. És voltak olyanok is, akik továbbgondolták a bizonytalant, és azzal vádolták meg a férfit, hogy a nyúl lehet a kölykeiért ment volna vissza, azokat menthette volna, így nemhogy jót tett, könnyen lehet, hogy kicsinyei életévnek megmentésében gátolta a férfi. Túl sok a lehet, a talán és a volna.

Éppenséggel lehetséges, hogy a kicsinyeit szerette volna menteni az anyaállat, de ezt már nem tudjuk meg. Ti elhajtottatok volna a nyúl mellett? Szinte biztos, hogy nem.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)