Jump to content

Társkereső malacmódra

2017. 12. 20. 06:00

Egyes állatok egyedül élnek, csak a szaporodás idejére keresik fel másik fajtársuk társaságát, míg mások társas lények, akárcsak az ember.

A tengerimalac is szereti, ha van egy másik tengerimalac a közelében, csakhogy nem akárkit. Ahogy az ember is megválogatja a kapcsolatait, úgy ezek az édes kis rágcsálók is.

Svájcban annyira szigorúan veszik a társas lények tartására vonatkozó szabályokat, hogy a papagájokat és a tengerimalacokat is csak úgy lehet tartani, ha biztosítanak nekik társat.

Előfordul, hogy habár két vagy több állatot tartanak együtt, ám az egyik állat hamarabb pusztul el a másik. Mint az emberek esetében, egy idő után az az élet rendje, ha új társat keres magának az itt maradott. Erre eddig nem volt lehetőség a tengerimalacok esetében, de most már…

Erre találtak ki olyan megoldást, hogy az egyedül lévő tengerimalacok is társaságban lehessenek. Méghozzá társkereső szolgáltatást indítottak útjára, hogy megtalálhassák a gazdik azt a párt, akivel le tudná élni a malacka a hátralévő idejét.

Nem biztos, hogy azonnal össze lehet hozni a párokat, mert bár társas lények, de válogatósak. Akár az ember. Nem mindegy, hogy kivel él egy fedél alatt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)