Jump to content

Majdnem elgurultak az elhízott sünik

2018. 01. 11. 07:00

Az állatkerti élet azt jelenti, hogy az élelem és a kvártély adott. Az állatkert közelében sem rossz élni, és hasznot is húzott ebből néhány sün.

Tel Aviv közelében működik egy állatkert, ahol az állatoknak jó a sora, de még az állatkerthez nem tartozóké is az. Azon a környéken ugyanis etetik a kóbor macskákat is, akinek eledeléből még az arra portyázó sünöknek is jut. Az állatkerti kukák ugyancsak tartogatnak plusz élelmet, amelyet a tüskéshátúak meg is találnak és bekebeleznek.

A plusz és potyaélelem azonban nem jelent jót a sünökre nézve, ugyanis nagyon elhíztak. Mint ahogy mi is megteltünk az ünnepi étkekkel, és fogjuk magukat diétára, úgy kell tenni a sünökkel is. Némelyik süni már olyan méreteket öltött, hogy lábai alig bírták a súlyát, így alig tudott menni. Talán tényleg egyszerűbb lett volna számára, ha összegömbölyödik és elgurul. A hízás miatt ez is kivitelezhetetlen lett volna, ezért az állatkert dolgozói befogták a túlsúlyos példányokat és diétára fogták őket.

A sünök érdeke a fogyás. Ilyen kövéren nem boldogulnának szabadon, ezért a speciális étrend mellett várható súlycsökkenésük, és amint elérik a sünök átlagos 600-900 grammját, újból szabadon engedik őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)